Forskellen på magnesium og magnesia giver ofte hovedbrud for mange. Læs med her, hvor jeg fortæller om forskellen på magnesium og magnesia. Du kan også læse mere om, hvordan magnesium kan støtte op om behandlingen med zoneterapi.
Når du første gang kommer i min klinik for zoneterapi, vil jeg stille dig en række spørgsmål. Jeg spørger naturligvis ind til din sygdomshistorik for at finde ud af, hvad du har brug for hjælp til. Jeg spørger også, om du tager medicin. Dels af hensyn til helhedsbilledet, dels fordi de fleste medikamenter har en række bivirkninger. F.eks. kan nogle typer blodtryksmedicin give kvalme og mavepine, og derfor kan det være relevant for mig, at du tager medicin.
Derudover spørger jeg, om du tager kosttilskud. Det kan være vitaminer, mineraler eller lignende. Jeg spørger, fordi de forskellige kosttilskud har forskellige effekter, og nogle gange kan man understøtte zoneterapi behandlingen med et eller flere kosttilskud.
Et godt eksempel på dette er magnesium. Og lige netop magnesium er ofte årsag til en vis forvirring. En del klienter har svært ved at kende forskel på magnesium og magnesia. For hvordan var det nu…?
Magnesium – hvad er det godt for?
Magnesium er et mineral, som kroppen har brug for, og det indgår i hele 300 processer i kroppen! Magnesium er bl.a. nødvendig for cellernes normale funktion, immunsystemet og nervesystemet. Magnesium er bl.a. nødvendig for en optimal tarmfunktion. Det vil sige, at du med fordel kan tage tilskud af magnesium, hvis du f.eks. lider af forstoppelse.
Magnesium er også kendt for at have en muskelafslappende effekt og kan derfor med fordel tages om aftenen – og magnesium er et velkendt og effektivt husråd mod uro og kramper i benene.
Flere typer af magnesium
Magnesium er egentlig et mineral, men det findes i forskellige former, der groft kan opdeles i de organiske og de uorganiske. Organisk magnesium er bl.a. magnesium citrat, men det kan også være magnesium glycinat, magnesiumgluconat, magnesium lactat, magnesium malat og magnesium taurat. Den lette huskeregel er, at organisk magnesium slutter på -at (eller ate).
Uorganisk magnesium slutter på -id (eller -ide), og den mest almindelige er magnesiumoxid, men det kan også være f.eks. magnesiumchlorid.
Hvad er forskellen på organisk og uorganisk magnesium?
Hvis du skal ud og købe magnesium, er det en fordel at kende forskel på de forskellige typer. Helt overordnet gælder det, at organisk magnesium som f.eks. magnesium citrat er langt mere optagelig for kroppen end uorganisk magnesium. Derfor skal der større mængder uorganisk magnesium til for at dække kroppens behov, end hvis man tager organisk magnesium.
Uorganisk magnesium er ofte langt billigere end organisk magnesium, og kan derfor være fristende at vælge. Her er det dog vigtigt at huske på, at organisk magnesium er langt mere optagelig for kroppen end uorganisk magnesium. I praksis betyder det, at en stor del af den uorganiske magnesium ryger direkte igennem kroppen uden at give den effekt, man ønsker.
Hvordan ser man, hvilken type magnesium, der er tale om?
Hvis du leder efter magnesium, vil du hurtigt opdage, at der er mange muligheder fra mange forskellige leverandører. Det sælges alt sammen under navnet Magnesium. Hvis du i stedet drejer glasset og læser på bagsiden, vil du se, at indholdet af glassene er forskelligt.
Magnesia og magnesia DAK – hvad er det?
Magnesia DAK er et lægemiddel mod forstoppelse og sure opstød. Det indeholder bl.a. magnesiumoxid, der som nævnt er en uorganisk form for magnesium. Magnesia DAK har altså ikke den samme positive virkning som (organisk) magnesium, men skal mere ses som et lægemiddel. Derfor er det vigtigt at kende forskel på magnesium og magnesia.
Hvis du lider af forstoppelse, kan du læse mere om behandling af forstoppelse med zoneterapi her.
Tegn på magnesium mangel
Som nævnt er der mange effekter af magnesium, fordi magnesium indgår i rigtig mange processer i kroppen. Typiske tegn på, at din krop mangler magnesium kan være
- Muskelkramper og -spændinger
- Forhøjet blodtryk
- Menstruationskramper og PMS
- Depression
- Dårligt immunforsvar
- Forstoppelse
- Stress
- … og meget mere
Listen er meget længere, og indeholder vidt forskellige symptomer. Det skyldes netop, at magnesium er vigtig i så mange processer i kroppen helt nede på celleplan.
Magnesium er således et vigtigt mineral for hele kroppen, herunder også fordøjelsen. Magnesia, derimod, er et lægemiddel, der virker mod forstoppelse. Hvis du har lyst til at læse mere om min behandling med zoneterapi mod forstoppelse, kan du læse mere her.