Zoneterapi mod hormonelle lidelser

PMS – Præmenstruelt syndrom

Alle menstruerende kvinder oplever både fysiske og psykiske udsving i løbet af cyklus. Hvis du oplever, at udsvingene påvirker dig i væsentligt omfang, lider du måske af PMS.

Ved at få balance i hormonsystemet, reducerer du også symptomerne og generne. Book din tid i dag og lad mig hjælpe dig af med PMS gennem zoneterapi.

Hvad er PMS

Begrebet PMS opstod i England i midten af 1900-tallet. Her forskede læge og gynækolog Katharina Dalton i årsagen til de mange gener op til menstruationen. PMS dækker over en lang række af fysiske og psykiske symptomer, som kvinder kan opleve i dagene op til menstruationen.

Fysiske symptomer på PMS:

  • Brystspændinger
  • Hovedpine
  • Vægtøgning 
  • Væskeansamlinger i kroppen
  • Uren hud
  • Oppustethed

Psykiske symptomer på PMS

  • Irritabel
  • Tristhed/depressiv
  • Let til tårer
  • Sukkertrang
  • Koncentrationsbesvær
  • Søvnløshed

Hvordan føles symptomerne?

Symptomerne opstår mellem 2 uger og et par dage før menstruationen og ophører i starten af menstruationen. Det er helt normalt at opleve symptomerne i mild grad, og 95% af alle kvinder kan mærke udsving i hormonniveauet i løbet af cyklus. For ca. 5% bliver generne dog så voldsomme, at de må sygemelde sig pga. fysiske eller psykiske gener relateret til PMS.

Der er således stor forskel på at have lidt større trang til chokolade, mærke spænding i brysterne og lidt murren i underlivet til at føle, du er en skygge af dig selv og have store fysiske smerter og psykiske gener hver måned. Hvis du oplever store fysiske eller psykiske ændringer hver måned op til menstruationen, skyldes det muligvis PMS, som blot er et andet udtryk for en hormonel ubalance. Denne ubalance skyldes som udgangspunkt, at forholdet mellem progesteron og østrogenerne er ude af balance. 

Gode råd mod PMS

Den engelske læge og gynækolog Katharina Dalton påviste i 1950’erne, at progesteron-stigningen var langt mindre hos kvinder, der led af PMS, end hos kvinder, der ikke led af PMS. Samtidig fandt hun en sammenhæng mellem PMS, stress og blodsukker. Det er endnu en grund til at spise sundt og varieret og dermed sikre et stabilt blodsukker. Derudover er det godt at få brugt kroppen og dyrket noget motion. Det gælder også, selvom du måske har ondt, og en gå- eller løbetur måske er det sidste, du har lyst til. Motion og frisk luft dæmper stresshormonerne, og samtidig løsner motionen op for de muskelspændinger, der let opstår bl.a. i lænd og bækken.

Alle symptomerne på PMS kan behandles enkeltvis: smertestillende medicin, vanddrivende piller, sovemedicin osv. kan hver især lindre symptomerne. De fjerner dog kun symptomerne midlertidigt. Ubalancen i hormonerne vil derfor være uændret (eller forværret), så snart du stopper med medicinen. Dertil kommer, at traditionel medicin ofte er forbundet med bivirkninger, og at meget medicin kun bør tages i en kortere periode.

Kan man behandle præmenstruelt syndrom med zoneterapi?

PMS er et udtryk for, at dine hormoner ikke er i balance. Med zoneterapi kan vi hjælpe kroppen og hormonsystemet til selv at finde balancen igen og derigennem minimere eller helt eliminere din PMS. Ved at behandle PMS med zoneterapi får vi fat om roden og behandlet selve årsagen dine gener i stedet for blot at symptombehandle, og du får det langt bedre både fysisk og psykisk! 

Første gang, vi mødes, spørger jeg ind til din aktuelle situation og hvordan du har det: ikke kun i forhold til PMS og menstruation, men på en lang række områder. På den baggrund laver jeg en behandlingsplan, der er tilpasset lige præcis dig. Ofte kombinerer jeg zoneterapi med auriculomedicin (øreakupunktur) eller forslag til homøopati, kosttilskud eller kostændringer for at få det bedst mulige resultat. Det er altid individuelt, hvor mange behandlinger, der skal til, men du skal gerne kunne mærke en ændring i løbet af 4-5 behandlinger.

Vil du læse om andres oplevelser med zoneterapi?

At få zoneterapi mod PMS er i høj grad en tillidssag. For at give dig de bedste forudsætninger for at vurdere, om zoneterapi er noget for dig, har jeg samlet nogle udtalelser fra mine nuværende og tidligere klienter. Du kan læse om andres erfaringer med mine behandlinger her.

Har du brug for en afklarende samtale og høre mere om dine muligheder, er du velkommen til at kontakte mig. Du finder mine kontaktoplysninger her.

Vidste du, at Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til zoneterapi, hvis der er stillet en lægelig diagnose?
Det kan derfor være en god idé at konsultere din læge inden besøg hos mig.

Læs mere om tilskud fra “danmark”. 

 

Er du i tvivl, om zoneterapi er noget for dig, er du altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale.