Zoneterapi mod hormonelle ubalancer

Manglende ægløsning

Har du svært ved at blive gravid? Lider du af kraftige menstruationssmerter eller væske i kroppen op til menstruationen? Måske har du slet ikke ægløsning! I så fald er der ikke balance imellem østradiol og progesteron.
Med zoneterapi kan vi genskabe balance i kroppen og hjælpe hormonsystemet til at finde balancen.

Østradiol og progesteron

Østradiol og progesteron er 2 hormoner, der hver især har stor betydning for kroppen – ikke blot i forhold til cyklus, men for dit generelle velbefindende. Niveauet af østradiol topper i løbet af første del af cyklus, og hormonet sørger for, at der ophobes fedt og væske i kroppen, immunforsvaret øges og der sker øget celledeling. 

Hvis/når der er ægløsning, øges produktionen af progesteron. Progesteron sørger bl.a. for at celledelingen aftager, at væske udskilles og fedt omdannes til muskler. Dermed har de 2 hormoner et fint samspil – vel at mærke, når der er ægløsning. Det er nemlig ikke en selvfølge, og man kan sagtens få menstruation uden at have haft ægløsning.

Hvordan finder du ud af, om du har ægløsning?

Måske har du mistanke om, at du ikke har ægløsning? Måske vil du gerne være gravid, og i så fald er det også hensigtsmæssigt at vide mere præcist, hvornår ægløsningen finder sted. 

Der er flere forskellige måder at finde ud af, hvornår – eller om – du har ægløsning: 

  • Du kan købe ægløsningstest i de fleste supermarkeder eller apoteker. De fungerer som en graviditetstest og giver et “her og nu”-billede. Derfor er du også nødt til at tage en ny test hver dag, indtil du oplever ægløsning – og næste måned er det forfra. Derfor kan denne løsning godt blive dyr på lidt længere sigt.
  • Du kan også måle din temperatur hver morgen og se, hvordan den udvikler sig. Når du har ægløsning, vil du se at temperaturen stiger med ca. 0,5 grader. Det er progesteron, der skaber temperaturstigningen, og da progesteron bliver produceret i forbindelse med ægløsning, betyder en stigning i temperaturen, at du har ægløsning. Der findes forskellige cykluscomputere og app’s, der kan hjælpe med overblikket, så denne metode ikke blot giver dig overblik over, hvornår du har ægløsning, men også kan fungere som prævention. 

Symptomer på manglende ægløsning

Hvis du ikke har ægløsning, stiger produktionen af progesteron altså ikke, og balancen mellem østradiol og progesteron bliver dermed skæv. Man kan også sige, at østradiol og effekterne af dette kommer til at fylde for meget. Konsekvensen af for meget østradiol i kroppen kan være: 

  • overaktivt immunforsvar
  • vægtøgning
  • væske i kroppen
  • humørsvingninger
  • uregelmæssig menstruation

Mulige årsager til manglende ægløsning

Det er fascinerende, hvad vores krop kan, og hvor meget den kan genoprette sig selv. Samtidig er mange af kroppens funktioner også som et meget fint urværk, og de fleste af os lever i dag et liv, hvor vi ikke passer specielt godt på vores krop. Der er derfor mange ting, der kan “støje” og være medvirkende til, at du ikke får ægløsning. Hvis du har testet dig selv og fundet ud af, at du ikke har ægløsning, skal du måske se på, om nogle af disse årsager gælder for dig: 

    • Stress: Vi har alle perioder, hvor vi har rigeligt at se til, men for nogle bliver tilstanden mere permanent. Hvis du oplever manglende ægløsning, skal du måske se på din livsstil og om du kan reducere stressniveauet?
    • Hormonforstyrrende stoffer: Der er hormonforstyrrende stoffer i en lang række af de produkter, vi omgiver os med: Mademballage, elektronik, tekstiler, kosmetik og produkter til personlig pleje. Du kan teste dine produkter ved hjælp af “kemiluppen” – læs mere på https://taenk.dk/kemi
    • Kost: Vær opmærksom på, om du får tilstrækkeligt med vitaminer og mineraler. For de fleste er det en god idé at supplere med en naturlig multivitaminpille. Desuden kan hormonbalancen påvirkes, hvis du spiser for meget sukker og hvidt brød.
    • Prævention: Hormonel prævention, dvs. p-piller, minipiller, hormonspiral m.m. benytter sig ofte af stoffer, der hæmmer ægløsningen og dermed produktionen af progesteron. Formålet med prævention er netop at forhindre graviditet, men hormonel prævention også har en effekt på hormonerne på længere sigt. Desuden kan hormonel prævention også påvirke det generelle velbefindende. 
    • Hård træning: Det er sundt at holde sig i god form og træne regelmæssigt,  men alt med måde. Hvis du træner intensivt, f.eks. i forbindelse med elitesport, kan hormonbalancen også påvirkes, hvilket kan få betydning for ægløsningen.
    • Lavt stofskifte: Hvis du har lavt stofskifte, bliver hormonproduktionen i kroppens øvrige kirtler også reduceret, og det kan betyde, at der ikke produceres tilstrækkeligt med progesteron i 2. halvdel af cyklus.

    Kan zoneterapi skabe balance i hormonerne og hjælpe ved manglende ægløsning?

    Med zoneterapi går jeg ind og hjælper kroppen med at genfinde den balance, som er mistet. Det gælder også i forhold til balance i hormonerne. Ved at påvirke de hormonproducerende kirtler kan vi genskabe balancen og dermed øge sandsynligheden for, at kroppen igen kommer tilbage i en normal cyklus med menstruation og ægløsning. 

    Behandlingen er blid og nænsom, og du vil typisk opleve en behagelig træthed under og/eller efter behandlingen. Afhængig af din specifikke situation vil jeg ofte kombinere behandlingen med gode råd om kost, kosttilskud og naturmedicin. 

    Det er altid individuelt, hvor mange behandlinger, der skal til, men du skal gerne kunne mærke en ændring efter 4-5 behandlinger.

    Hvad er andres erfaringer?

    At få zoneterapi mod manglende ægløsning er i høj grad en tillidssag. For at give dig de bedste forudsætninger for at vurdere, om zoneterapi er noget for dig, har jeg samlet nogle udtalelser fra mine nuværende og tidligere klienter. Du kan læse om andres erfaringer med mine behandlinger her.

    Har du brug for en afklarende samtale og høre mere om dine muligheder, er du velkommen til at kontakte mig. Du finder mine kontaktoplysninger her.

    Vidste du, at Sygeforsikringen “danmark” giver tilskud til zoneterapi, hvis der er stillet en lægelig diagnose?
    Det kan derfor være en god idé at konsultere din læge inden besøg hos mig.

    Læs mere om tilskud fra “danmark”. 

     

    Er du i tvivl, om zoneterapi er noget for dig, er du altid velkommen til at ringe og få en uforpligtende samtale.